«حداقل اگر آن را نمی خوانید ، در سایر , وبلاگتان کپی کنید ، تا دیگران آگاه شوند»
«نجات یک فرد ، نجات جامعه است»
«دانایی گنج است و این که "زکات العلم نشره" »
مهارت های زندگی : (مبحث : فرهنگ استقراض (قرض ، عاریه) در دنیای کنونی)
1- هیچ گاه از امکانات دیگران استفاده نکنید (به هیچ وجه من الوجوه از امکانات دیگران استفاده نکنید) . چون شاید در ابتدا فرد عکس العملی نشان ندهد ولی به مرور زمان فردی که از امکانات او به رایگان استفاده می کنید ، مدعی می شود . و از شما امکاناتتان را طلب می کند . پس همیشه متکی به خود باشید . اگر در زندگی روزمره تان به امکاناتی نیاز داشتید ... ، حتما خود آن را تهیه کنید . اگر تا به حال آن را تهیه نکرده اید ، حتما آن را تهیه کنید و برای تهیه ی آن تلاش کنید . و در آخر به هیچ وجه از امکانات قرض گرفته شده از دیگران استفاده ننمایید ( مطلقاً قرض نگیرید )
2- اگر مجبور ، دقت کنید "مجبور" به استفاده از امکانات دیگران شدید ، حتما اولا زبانی و در کلامتان حداکثر تشکر از آن فرد را بکنید . و ثانیا حتما در پی آن باشید که آن استفاده تان را برای فرد مقابل جبران کنید . شاید این جبران مالی باشد ، و یا شاید کاری هم تراز با کار فرد مقابل برایش بکنید و یا امکاناتی را که در اختیار شما گذاشت در اختیارش بگذارید . و اگر در آینده آن امکانات را تهیه کردید ، اگر آن فرد که به شما قرض داده بود از شما تقاضای قرض امکاناتتان را کرد ، اگر احتمال می دهید در آینده می خواهید با او روابط داشته باشید به او قرض دهید و بگویید که این جبران فلان لطف توست . (لطف دیگران را جبران کنید و حین این کار آنها را مطلع سازید )
3- به هیچ وجه من الوجوه امکانات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید . هر بهانه ای که می توانید بیاورید تا امکانات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید . به هیچ وجه جزوه یا کتاب یا سایر لوازم تان را در اختیار دیگران قرار ندهید . و اگر قرار دادید به هیچ وجه انتظار تشکر از فرد مقابل را نداشته باشید . اگر جزوه یا کتابی را در اختیار دیگران قرار دادید ، سریعا و در یک ساعت آینده آن را پس بگیرید . (امکانات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید ، اگر دادید انتظار جبران لطف و سالم پس گرفتن امکاناتتان را نداشته باشید )
4- در صورتی که روحیه ی تشکر و جبران لطف های دیگران اساسا در شما نیست ، به هیچ وجه به سمت قرض ، عاریت و استفاده از امکانات دیگران نروید . اگر این روحیه در شما وجود دارد که در صورت اینکه چیزی را به کسی قرض دادید ، انتظار تشکر زبانی و جبران متقابل آن فرد را دارید ، به هیچ وجه تاکید می کنم به هیچ وجه من الوجوه امکانات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید . با هر بهانه ای که می توانید جلوی استفاده ی دیگران را از امکاناتتان را بگیرید (بگویید امکانات من فلان نقص را دارد و نمی توانم آن را در اختیار تو قرار دهم) . اگر بهانه آوردن کافی نبود . بگویید دوست ندارم فلان امکاناتم را در اختیارت قرار دهم ، فوقش در فرد مقابل نوعی تنفر نسبت به شما ایجاد می شود . شما با این کارتان جلوی رسیدن مشکلاتتان را به جاهای باریک گرفته اید . (امکانات خود را در اختیار دیگران قرار ندهید ، اگر دادید انتظار جبران لطف و سالم پس گرفتن امکاناتتان را نداشته باشید )
5- حساب کارتان ، حساب دو 2 تا چهارتا باشد . (به قولی حساب ، حساب است کاکا برادر) اگر کسی برایتان کاری کرد بگویید حتما جبران میکنم و جبران لطف فرد را هم با جدیت پیگیری و انجام دهید . و وقتی کاری برای کسی می کنید حتما بگویید که این کارتان در ازای آن کار مثبت فرد برای شما بوده است . و اگر شما کاری برای کسی کردید انتظار جبران نداشته باشید ولی اگر آن فرد برای شما کار متقابلی نکرد ، شما نیز دیگر کاری برایش نکنید و از انجام کاری برای او را مدام به تاخیر بیاندازید تا او بفهمد که یک رابطه همیشه دوطرفه است . (لطف دیگران را جبران کنید ، لطف کردن به دیگران دو طرفه است)
با توجه به مطالعات اخیر ثابت شده که بسیاری از جرایم ، قتل ها ، درگیری ها بر سر قرض دادن و قرض گرفتن و عدم توانایی "نه گفتن" فرد عاریت (قرض) دهنده بوده است . در این نوشتار سعی شده از گزافه گویی ، آرمان گرایی و ندیدن واقعیت های حال حاضر جامعه پرهیز شود ، و نکته ی دیگر اینکه این نوشتار حاصل تجربیات شخصی است و شاید تا این حالات را تجربه نکنید ، متن فوق برای شما غیر قابل فهم و غیر کاربردی می باشد .
چه نقاط قوتی در متن بالا دیدید ؟
به نظر شما متن بالا مشکلی داشت ؟
آیا متن بالا با روحیات شما مطابقت نداشت ؟
"نظرات خود را با ما در میان بگذارید ."
شما می توانید بازخورد ها ، نظرات ، انتقادات و پیشنهادات خود را پیرامون این نوشتار با کانال های ارتباطی ما در میان بگذارید .